Hlavní obsah

V hodnocení vstřícnosti bank dopadly velké ústavy podobně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nejvstřícnější bankou, která působí na českém trhu, se loni stala GE Money Bank. Druhé místo získala Poštovní spořitelna ze skupiny ČSOB, bronzovou pozici obsadila Raiffeisenbank. Rozdíly mezi bankami ale nejsou nijak velké. Vyplývá to z výsledků projektu OVB Vstřícná banka.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Hodnocení OVB Vstřícná banka sestává ze tří složek. Hodnotí se produkty a služby bank, výše poplatků a celková image banky. Každou část přitom posuzuje někdo jiný.

Produkty a služby bank posuzuje osmičlenná porota složená z finančních odborníků, kteří nejsou zaměstnanci ani spolupracovníky žádné z hodnocených institucí. Bankovní poplatky vyhodnocuje server bankovnipoplatky.com, celkovou image bank hodnotí návštěvníci webu vstricnabanka.cz.

Maximální možné hodnocení činilo 100 procent.

Nejúspěšnější banky v klientském ratingu OVB Vstřícná banka v roce 2010
bankaprůměrné hodnocení (v %)
GE Money Bank65,51
Poštovní spořitelna64,12
Raiffeisenbank63,33
Komerční banka63,16
Česká spořitelna62,48
Zdroj: pořadatelé soutěže

V samotném čtvrtém čtvrtletí se stala nejvstřícnější bankou Fio banka, která tak obhájila prvenství z předchozího čtvrtletí. Jelikož Fio banka byla do soutěže zahrnuta až v 3. čtvrtletí, nebyla hodnocena za celý rok. Druhá nejlépe hodnocená banka ve čtvrtém čtvrtletí byla GE Money Banka, třetí Poštovní spořitelna. Nejnižší hodnocení obdržela mezi 12 bankovními domy stejně jako v předchozím čtvrtletí Citibank.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám