Hlavní obsah

Sazce loni stoupl zisk na 1,4 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší loterijní firma v tuzemsku Sazka dosáhla v loňském roce podle předběžných výsledků čistý zisk 1,4 miliardy Kč. Informoval o tom mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund s tím, že jde oproti roku 2009 o nárůst ve výši 12 procent.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf Sazky Aleš Hušák

Článek

Firma se však nyní potýká s dluhy, o situaci v Sazce bude ve středu jednat výkonný výbor Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV), který je největším akcionářem společnosti. Sazka čelí problémům plynoucím mimo jiné z nutnosti vysoké splátky za výstavbu pražské vysočanské O2 areny držitelům dluhopisů.

Tržby Sazky ze sázkové a loterijní činnosti dosáhly v loňském roce 7,3 miliardy Kč a meziročně se snížily, což bylo podle Zikmunda způsobeno především vysokou frekvencí vybírání jackpotů v číselné loterii Sportka. Ve vyšším zisku se naopak promítly rostoucí tržby v posledním čtvrtletí, nižší náklady a dopady vývoje kurzu koruny a eura na přecenění emise dluhopisů.

Termín návrhu na insolvenci se blíží

Sazka podle některých informací dluží již celkem 1,5 miliardy korun podnikateli Radovanovi Vítkovi, který před časem uvedl, že pokud Sazka nesplatí dluhy do 17. ledna, podá na ni insolvenční návrh.

Právě středeční výkonný výbor ČSTV by měl nastínit východiska z krize. Výkonný výbor se bude zabývat třemi nabídkami – od Penty, holdingu Synot a firmy E invest Martina Ulčáka. Také Vítek připravuje plán restrukturalizace a fungování firmy. Vyjádřil ochotu navrhnout způsob oddlužení Sazky a vyrovnání všech jejích závazků i nový způsob financování českého sportu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám