Hlavní obsah

Češi ve velkém skupují sněhové frézy, šetří čas a hlavně svaly

Právo, gin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi díky sněhovým přívalům skupují ve velkém sněhové frézy. Ve městech jdou nejvíce na odbyt jednostupňové frézy, které jsou určeny na úklid čerstvého sněhu na zpevněných površích. Přijdou na zhruba deset tisíc korun. Dvoustupňové motorové frézy stojí od deseti do dvaceti tisíc.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dvoustupňová motorová fréza během minut zprůchodní cestu, kterou jinak odhazujete hodinu.

Článek

„Jen za minulý víkend jsme prodali na 900 fréz a teď to je 300 - 400 denně. Jsou to největší rekordy za posledních šest let. Lidem frézy šetří čas a energii, stejně jako motorové sekačky na trávu,“ řekl Právu David Jiroušek z Mountfieldu.

Šest minut proti devadesáti

Praktický test jednoznačně prokázal výhodu motorové dvoustupňové frézy, která může s pojezdem zdolávat i nezpevněné povrchy, proti házení lopatou - plocha 30 metrů čtverečních se závějí sněhu hlubokou přes 30cm byla vyčištěna pomocí stroje za necelých deset minut.

Tomu nemohl konkurovat sportovec s lopatou, jenž plochu odházel až za hodinu a půl, a pak už jen padnul zcela vyčerpán do židle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám