Hlavní obsah

Pražské ruzyňské letiště si poradilo se sněhem, opět se létá

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Provoz na letišti v pražské Ruzyni funguje ve čtvrtek dopoledne bez omezení. Novinky o tom informovala mluvčí letiště Michaela Lagronová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letiště od čtvrtečních 05:00 hodin ráno plně obnovilo provoz. Od středy 23.00 hodin byl na Ruzyni přerušen provoz na šest hodin kvůli intenzivnímu sněžení a silnému větru. [celá zpráva]

„Meteorologická předpověď se zdá být na dnešek příznivější, tak snad by neměly nastat nějaké nepředvídané komplikace,“ uvedla ve čtvrtek Lagronová.

V současné době již z Prahy odlétají letecké spoje, jak zpožděné, tak i aktuální. „Do značné míry záleží na situaci na ostatních evropských letištích, postižených sněhovou kalamitou,“ připomněla Lagronová.

Během šestihodinového přerušení provozu se podle mluvčí podařilo úspěšně vyčistit letištní plochu natolik, aby lety byly obnoveny.

Husté sněžení a vítr ve středu v České republice způsobovaly komplikace nejen v letecké dopravě, ale značné problémy se vyskytly rovněž na silnicích a na železnici.

Podle zpráv zahraničních agentur byl provoz obnoven na letištích v Dublinu a Ženevě, naopak letiště Gatwick a Edinburgh zůstávají uzavřená.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám