Hlavní obsah

Optimismus na trhu práce, třetina podniků v Česku bude nabírat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Třetina podniků v Česku chystá na příští rok nábor nových zaměstnanců. Vyplývá to z celosvětového průzkumu Regus Business Tracker, kterého se každého půl roku účastní přes 10 000 firem.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

Tuzemské firmy tak mírně zaostávají za světovým průměrem, ve světě chce příští rok zvýšit počet zaměstnanců 36 procent firem. Výsledky podle společnosti Regus naznačují, že "globální ekonomická obnova a růst ekonomiky má trvalejší charakter".

Skutečnost, že podniky změnily svůj přístup, plánují nábor dalších zaměstnanců a začaly investovat do růstu prostřednictvím lidského kapitálu, je podle analytiků firmy Regus "významný indikátor". „Zjištění průzkumu Regus Business Tracker poskytují důležitý důkaz, že se v roce 2011 může celosvětová situace v oblasti nezaměstnanosti uklidnit,“ uvádí zpráva.

Průzkum dále zjistil, že 41 procent firem se sice stále snaží snížit své režijní náklady, ovšem za pomoci jiných prostředků než propouštěním zaměstnanců, což může rovněž navozovat mírný optimismus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám