Hlavní obsah

Prostějovský OP ukončí v závěru srpna poslední sériovou výrobu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prostějovský Oděvní podnik (OP), který je od května v konkurzu, ukončí v závěru srpna poslední sériovou výrobu. Firma pak bude vyrábět jen takzvané měřenky, tedy oblečení na míru. Kvůli ukončení sériové výroby přijde o práci téměř 80 lidí, počet pracovníků podniku tak klesne na zhruba 350, řekla předsedkyně podnikového výboru odborového svazu OP Helena Vyroubalová.

Foto: archív, Právo

Šicí dílna v OP Prostějov

Článek

V dobách, kdy OP provozoval své pobočné závody, zaměstnával až 10 000 lidí.

"Pracovníci sériové výroby, kteří odejdou na konci srpna, dostali výpověď 23. června. Od té doby dále dostalo výpověď devět zaměstnanců brněnské firemní prodejny a tři pracovníci od nás ze skladu. O jiném propouštění se nehovořilo. Zakázky na výrobu měřenek zatím máme," uvedla Vyroubalová.

O dalším postupu v případě konkurzu OP rozhodnou jeho věřitelé, kterým podnik dluží asi 1,6 miliardy korun. Podle návrhu soudce brněnského krajského soudu Jana Kozáka, který má kauzu na starosti, by se měli sejít 10. září. Na schůzi věřitelé možná budou opět volit věřitelský výbor.

Do něj sice už dříve sama sebe zvolila Česká spořitelna (ČS), který je největším věřitelem OP, soudce Kozák ale volbu ČS a celého výboru nepotvrdil kvůli údajnému propojení spořitelny s managementem OP. Spořitelna se proti tomu odvolala, olomoucký vrchní soud ve věci zatím nerozhodl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám