Hlavní obsah

Zahálky v práci ubývá, u erotiky a zábavy stráví Češi hodinu denně

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepracovním záležitostem u počítače se Češi věnují o něco méně. Zatímco loni nejrůznější zábavou, sociálními sítěmi či erotikou trávili až hodinu a půl denně, letos je to již jen hodina. Vyplývá to ze statistik společnosti truconneXion.

Foto: Profimedia.cz

Mezi největší lákadla pro zahálku v zaměstnání patří sociální sítě.

Článek

Za kratší dobou strávenou poflakováním se je prý zejména větší obezřetnost zaměstnavatelů. Ti totiž kvůli zvýšení efektivity práce instalují na počítačů monitorovací zařízení.

„Z našich statistik vyplývá, že se během jednoho roku významně zvýšila informovanost zaměstnanců. Jsou si daleko více než předtím vědomi, že se mohou stát oprávněným terčem managementu firem a že mohou přijít o práci. Proto si dávají větší pozor," komentoval Roberta Kleinera ze společnosti truconneXion, která vyvíjí software na sledování zaměstnanců během práce u počítače.

Nejméně pracovití jsou prý podle odhadů státní úředníci, kteří mají mnohdy volnou ruku zejména při brouzdání po internetu.

Podle psychologů připojení k světové síti ne vždy musí nutně znamenat, že se lidé v práci flákají. „Internet nabourává intenzivní využití pracovního času tam, kde se po zaměstnanci přímo ,nechce‛, aby byl tvořivý, ale jen automaticky plnil předem danou povinnost. A to do velké míry postihuje právě úředníky,“ řekl psycholog Jiří Šimonek.

Anketa

Kolik času strávíte v práci zahálením nebo zábavou?
Půl hodiny
12,1 %
Hodinu
7,7 %
Dvě hodiny
2,6 %
Více než dvě hodiny
38,7 %
Nezahálím, stále pracuji
38,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 16541 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám