Hlavní obsah

Šéfa ČEZu zvolili do představenstva ropné firmy MOL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Šéf domácí energetické firmy ČEZ Martin Roman byl ve čtvrtek na valné hromadě maďarského ropného gigantu MOL zvolen do jeho představenstva. Podle mluvčího Ladislava Kříže nebude Roman zastávat výkonnou pozici.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šéf ČEZu Martin Roman

Článek

ČEZ a MOL spolupracují od roku 2007, kdy se MOL bránil převzetí rakouskou rafinerskou firmou OMV. ČEZ poté koupil 7,7 miliónu akcií MOL za 11 miliard korun.

S Romanem jako členem představenstva chce MOL využít jeho zkušenosti s energetikou ve střední a východní Evropě, uvedl Kříž. "Společnost MOL požádala Martina Romana, aby se stal neexekutivním členem jejího Board of Directors," dodal.

Valná hromada MOL zvolila Romana společně s dalšími dvěma novými členy představenstva, kterými jsou šéf maďarské Obchodní a průmyslové komory László Parragh a bývalý guvernér maďarské centrální banky a poradce šéfa strany Fidesz Zsigmond Járai. Ti nahradí současné členy Lászlóa Akara, Miklóse Kamaráse a Ernőho Kemenese.

ČEZ a MOL v minulosti založily společný podnik pro investice do plynových elektráren.

Reklama

Výběr článků

Načítám