Hlavní obsah

ČSOB omylem strhla klientům peníze za pondělní platby kartou dvakrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Československá obchodní banka od pondělí vinou technické chyby blokovala některým svým klientům peníze na účtu. Transakce provedené platební kartou odečítala z disponibilního zůstatku dvakrát. Lidé s nízkým zůstatkem tak mohli mít problém kartou zaplatit.

Článek

Za normálních okolností při platbě kartou nejdříve banka zpracovává blokaci utracené částky, poté ji odečítá z  účtu, načež se blokace uvolní. V tomto případě ale zůstal disponibilní zůstatek blokován, a byl tedy o účtovanou částku nižší.

"Spouštěli jsme upravený systém pro zpracovávání karetních transakcí. Když se v pondělí zpracovávala dávka transkací, tak se správně odečetly částky, ale nezrušily se blokace," řekl Novinkám mluvčí ČSOB Ivo Mešťánek.

"Pokud měl někdo hodně nízký zůstatek, tak jsme mu znemožnili platit. Za to se klientům omlouváme," řekl Měšťánek. Zdůraznil, že účetního zůstatku se událost nedotkla a chyba nemohla ani způsobit, aby se někdo dostal do debetu, a neovlivnila ani úročení.

"Během noci to budeme opravovat a ve středu to již bude opravené," dodal Mešťánek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám