Hlavní obsah

Ministerstvo obrany se zbavuje majetku, nabízí letiště za 139 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo obrany se chce zbavit dalšího nepotřebného majetku. Zájemcům nabízí letiště Všechov u Tábora za 139 miliónů korun a rozsáhlý areál Nový svět v Olomouci za 90 miliónů. Ještě na podzim za areál obrana chtěla získat až 210 miliónů korun. Za 53 miliónů lze pořídit Želatovická kasárna v Přerově. Vyplývá to z inzerátu, který ministerstvo zveřejnilo na webu.

Článek

Ministerstvo obrany tak pokračuje v prodeji majetku postupně vyřazovaného z užívání během transformace ozbrojených sil.

Nechtěný majetek musí resort podle zákona nejprve nabídnout ostatním organizačním složkám státu k bezúplatnému převodu. Pokud o něj není zájem, může ho armáda prodat formou výběrového řízení. Jde zejména o objekty, u kterých se předpokládá zájem o koupi. Rozhodujícím kritériem je nabízená kupní cena.

Letiště Všechov leží severozápadně od Tábora a je vybaveno dva kilometry dlouhou přistávací dráhou. Součástí nabídky jsou pozemky o celkové výměře přesahující 407 000 metrů čtverečních a dvě přístupové cesty.

Areál Nový svět sestává z přibližně dvaceti zděných jedno až třípodlažních skladových budov, dvou administrativních budov, mnoha skladových přístřešků, zpevněných ploch a různých drobných staveb. Celková výměra zastavěných a ostatních pozemků je asi 10,5 hektaru. Součástí prodeje je i movitý majetek.

Želatovická kasárna v Přerově tvoří oplocený kasárenský areál s přilehlými pozemky na okraji města. V objektu se nacházejí administrativní a skladové budovy, garáže, kuchyně, sklady pohonných hmot i sportoviště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám