Hlavní obsah

Inspekce zakázala přípravek na erekci

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní a zemědělská a potravinářská (SZPI) zakázala prodej přípravku na podporu erekce Golden Erect. Doplněk stravy podle šetření byl vyroben z rostliny, jejíž použití v potravinách Evropská komise zatím neschválila.

Článek

„Ve složení výrobku byla uvedena mimo jiné bylina Tongat Ali, což je jiný název pro rostlinu Eurycoma longifolia (Malajský ženšen). Tato rostlina patří mezi tzv. potraviny nového typu a její použití v potravinách nebylo dosud Evropskou komisí schváleno,“ uvedla mluvčí inspekce Martina Šmídtová.

Podle ní rostlina použitá v přípravku může ohrozit zdraví uživatelů.

Do Česka se dostala na 500 balení tohoto přípravku, přičemž 120 balení již stáhl dovozce. Zbytek mají zřejmě u sebe zákazníci. Inspekce jim nedoporučuje doplněk stravy nadále konzumovat.

Konkrétně se jedná o výrobek Golden Erect původem z Nizozemí, který do ČR dovezla společnost VaV trading company spol. s r.o. Jejím jediným odběratelem byla firma ODK Magnum s.r.o. provozující internetové obchody s doplňky stravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám