Hlavní obsah

Počet balíků na poštách v prosinci vzrostl až o 40 procent

Počet balíků na poštách se na začátku prosince zvýšil proti konci listopadu až o 40 procent. Důvodem jsou blížící se vánoční svátky. Vyplývá to z údajů České pošty.

Článek

"Letošní Vánoce se výrazně nevymykají každoroční situaci. Nárůst podání registrujeme již od poloviny října, nejvýraznější je samozřejmě právě v tomto čase," uvedl mluvčí Ivo Mravinac.

Během prvního prosincového týdne pošta doručila o pětinu více expresních balíků než poslední týden v listopadu. Počet obyčejných balíků vzrostl o 40 procent. Naopak u zásilkového balíku, který využívají především zásilkové obchody, pošta zaznamenala během 14 dnů pokles o více než 30 procent.

Aby zvýšený počet zásilek na konci roku dorazil včas, pošta zavedla v předvánočním provozu mimořádné směny a přijala brigádníky. "Změny samotné veřejnost jistě zaznamená, protože v předvánočních dnech se změní i otevírací hodiny tak, aby si zákazníci mohli vyzvednout své zásilky bez zbytečných komplikací. Stejně jako loni, od tohoto víkendu budeme doručovat i o sobotách a nedělích. Pokud v pátek zůstanou na poštách zbytkové zásilky, pošťáci se k adresátům o víkendu rozjedou," dodal Mravinac.

Stejně jako každý rok pošta radí zákazníkům, aby nenechávali odesílání předvánočních zásilek na poslední chvíli. "Listovní zásilky do druhého dne doručíme, mělo by tomu tak být i u expresních balíků, ale pro jistotu bych doporučil počítat zvláště u balíkových zásilek s jistou rezervou," uvedl mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám