Hlavní obsah

Dětem ve školách rozdávaly učitelky letáky od reklamních agentur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Agresivita reklamních agentur a výrobců před Vánocemi stoupá. Některé z nich dokonce útočí na ty nejmenší děti. V několika pražských školkách a školách se dětem do rukou dostal katalog s hračkami. V jedné podle něj pak kreslily přání Ježíškovi.

Článek

Reklamní letáky soukromé společnosti, která obchoduje s hračkami, dětem rozdávaly učitelky ve školce v pražských Stodůlkách a ve škole v Praze 4. Děti pak po rodičích hračky chtěly. Rodičům tento způsob reklamy vadí.

"Mně to teda vadí, jestli jim to dali přímo ve třídě," řekla TV Prima jedna z matek. 

Učitelky ani ředitelka na tom nevidí nic špatného. Dokonce řekly dětem ať si katalog vezmou zpět do školky, že podle něj budou kreslit přání Ježíškovi.

Zákon o reklamě omezuje reklamu směřovanou na děti. Podle něj reklama do škol nepatří, pokud nemá žádnou souvislost se vzděláváním.

Běžně reklamní letáky na hračky, oděvy nebo potraviny leží ve školkách, kde je mohou rodiče vidět. Děti by k nim ale neměly mít přístup. Letáky jsou běžně v šatnách nebo na stolcích u vstupu do školek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám