Hlavní obsah

Investiční společnost CVC koupí pivovar Staropramen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pivovar Anheuser-Busch InBev se dohodl na prodeji svých operací ve východní Evropě investiční společnosti CVC Capital Partners za 2,23 miliardy USD (38,6 miliardy Kč). V tiskové zprávě to oznámila společnost Anheuser-Busch InBev.

Článek

CVC tak získá pivovary v Bosně a Hercegovině, Chorvatsku, České republice, Maďarsku, Černé Hoře, Rumunsku, Srbsku a na Slovensku, napsala agentura Reuters. V České republice patří firmě AB InBev Pivovary Staropramen.

AB InBev, který je největším pivovarem na světě, dodal, že cena za pivovary by se podle dohody mohla případně vyšplhat až na 3,03 miliardy USD, v závislosti na návratnosti investice pro CVC. AB InBev současně získá přednostní právo na odkup pivovarů v případě, že se je CVC rozhodne prodat. Dohoda by měla být dokončena v lednu 2010.

AB InBev vznikl loni v listopadu, kdy belgický InBev dokončil převzetí amerického konkurenta Anheuser-Busch za 52 miliard dolarů. Mezi hlavní značky firmy patří Bud a Budweiser, Stella Artois, Beck, Bass nebo brazilská Brahma. Na českém trhu s pivem měl AB InBev se značkami Staropramen, Ostravar a Braník asi patnáctiprocentní podíl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám