Hlavní obsah

Stávka dopravního podniku v Praze zřejmě zažehnána

Právo, če

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Odborové organizace dopravního podniku Prahy po svém čtvrtečním jednání zatím stávkovat nebudou, ale nadále zůstanou ve stávkové pohotovosti. Dopravci pohrozili možnými nepopulárními kroky poté, co zastupitelstvo hlavního města odmítlo dopravnímu podniku přidat peníze na provoz a na jejich výzvu nereagoval ani primátor Pavel Bém (ODS).

Foto: Jana Šprunková, Právo

Článek

Koncem července proto Béma vyzvali otevřeným dopisem, aby se postaral o nápravu. Ten rovněž otevřeným dopisem mimo jiné odvětil, že dotace od města je v evropském kontextu mimořádná a neobvyklá.

„Odbory na schůzce dospěly k tomu, že nejsou sice spokojené s Bémovým vyjádřením, ale kvitují jeho přístup a slib vyvolání dialogu,“ řekl Právu předseda odborového sdružení pražských dopraváků Petr Pulec.

„Slibem nezarmoutíš, ale musíme počkat, jak to všechno dopadne. Stávkové výbory pracují dál,“ dodal Pulec. O dialogu se tento týden hovořilo i na jednání představenstva DP o finanční situaci a to posléze rozhodlo o vytvoření pracovní skupiny, v níž budou zastoupeny město, DP a Ropid.

Právě od této skupiny, která má navrhnout řešení, si odboráři hodně slibují. V pátek chtějí požádat, aby byli jejími členy, protože potřebují relevantní informace.

Reklama

Výběr článků

Načítám