Hlavní obsah

Escadu čeká konec, luxusní značka nevydělává

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý oděvní gigant Escada zřejmě brzy skončí v propadlišti dějin. Značka luxusního zboží má totiž finanční problémy a akcionáři odmítli ve středu společnost podpořit. Informují o tom zahraniční média.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Escada byla založena v roce 1976 v Mnichově. Patří mezi jedny z mála německých oděvních značek, které se úspěšně ujaly i v zahraničí. Nyní však firma doplatila na problémy na trzích a hlavně na menší poptávku po jejím zboží.

Podle vedení společnosti nyní podílníci již nechtěli pomoci finančně restrukturalizovat oděvní dům. Escada požádala o peníze až 80 procent podílníků, pro záchranu značky se však vyslovilo jen 46 procent z nich, jak uvedla agentura Bloomberg.

Vedení společnosti ve čtvrtek vyhlásilo vstup do insolvenčního řízení.

Escada patřila mezi luxusní značky, modely firmy nosily často i hollywoodské celebrity, mezi nimi například Hilary Swanková či Katie Holmesová.

Cena akcií padá

Oděvní dům má své akcie na burze. Během středy hodnota cenných papírů rychle padala. Akcie Escady spadly o více než polovinu na 74 centů.

Reklama

Výběr článků

Načítám