Hlavní obsah

Šrotovné je nad síly Slováků, nezvládají splácet nová auta

Novinky, toh

Mnohým slovenským rodinám se slibný nákup nových aut díky šrotovnému vymkl z ruky. Tamní autobazary začínají zaplňovat nové vozy, jejich majitelé totiž nemají na splácení. Upozornily na to Lidové noviny.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

„Za měsíc květen a červen letošního roku přibylo v nabídce slovenských autobazarů dohromady přibližně 15 tisíc aut, což je zhruba o deset procent více, než jaký je průměr v předchozích měsících,“ řekla Lidovým novinám produktová manažerka společnosti Autobazar.sk Katarína Trnovcová.

Podle ní od začátku zavedení šrotovného tvořila nabídka aut se stářím maximálně jeden rok čtyři procenta, nyní je to však dvojnásobek.

Slovenské autobazary očekávají, že tento trend, kdy si lidé uvědomí, že splácení nového auta je nad jejich síly, nepoleví ani v následujících měsících. Mluvčí slovenské sítě autobazarů AAA Auto Erika Hettešová LN řekla, že výraznější nárůst o prodej nových aut očekává společnost na přelomu roku.

Reklama

Související články

USA spustily šrotovné za miliardu dolarů

Spojené státy zahájily program šrotovného na podporu prodeje aut za hospodářské krize. Vláda celkem vynahradila na program jednu miliardu USD (18 miliard Kč)....

Výběr článků

Načítám