Hlavní obsah

Výroba osobních aut v ČR v pololetí klesla o 11 procent

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výroba osobních aut v Česku v 1. pololetí poklesla o 11 procent na 470 667 vozů. Produkce nákladních automobilů se snížila o 54 procent a motocyklů o 61 procent. Uvedlo to Sdružení automobilového průmyslu na svých stránkách.

Foto: Cesar Ferrari, Reuters

Článek

Sdružení na internetových stránkách uvedlo, že během šesti měsíců se v tuzemsku vyrobilo celkem 473 219 motorových vozidel. Co se týče prodejů, tak s novým vozidlem odjelo 28 622 lidí, což je meziročně téměř o 15 procent méně.

Jednotlivým značkám opět vévodí mladoboleslavská Škoda Auto. Firma prodala 26 089 aut. Vyrobila jich však přes 245 tisíc, přičemž do zahraničí vyvezla na 303 tisíc aut. Je tady patrné, že do ciziny se dostaly i skladové zásoby automobilky.

Konkurenční automobilky jako TPCA v Kolíně či Nošovický Hyundai vyrobily 174 tisíc, respektive 50 tisíc vozů. Téměř veškerá produkce šla na vývoz. Co se týče motocyklů, výroba i prodej se pohybovaly v řádech desítek, maximálně několika stovek kusů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám