Hlavní obsah

Automobilkám se stále ztenčují zisky, PSA i Honda se trápí

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka PSA Peugeot Citroen se ponořila během prvního pololetí letošního roku do ztráty. Ve středu firma oznámila, že kvůli slabým prodejům činí čistá ztráta 962 miliónů eur. Automobilka očekává návrat k zisku v závěru příštího roku.

Foto: Kim Kyung-Hoon, Reuters

Generální ředitel Hondy Takanobu Ito

Článek

List Wall Street Journal připomněl, že PSA loni během prvního pololetí vykázala zisk 733 miliónů eur. Dodal, že loni automobilka hospodařila s provozním ziskem 1,03 miliardy eur, zatímco letos je to ztráta 1,33 miliardy eur. Za celý letošní rok očekává provozní ztrátu až dvě miliardy eur.

Automobilka během prvních šesti měsíců letošního roku prodala o 22 procent aut méně než loni.

Problémy má i japonská konkurence

Provozní zisk druhé největší japonské automobilky Honda Motor se v prvním finančním čtvrtletí kvůli slabé poptávce propadl o 88 procent na 25,2 miliardy jenů (necelých pět miliard Kč). Překonal však očekávání analytiků, kteří počítali s provozní ztrátou. Firma zlepšila rovněž celoroční výhled, protože očekává oživení prodeje, jak uvedla ČTK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám