Hlavní obsah

Škoda Auto dobyla Čínu, prodeje jí vzrostly o 46 procent

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto slaví úspěch v Číně. Jen během prvního pololetí zde (včetně Hongkongu) prodala meziročně o 46,2 procenta vozů více. V pondělí to uvedla agentura Reuters na svých stránkách.

Článek

Automobilka v zemi prodala celkem 46 144 vozů. Dařilo se však i jiným značkám koncernu Volkswagen, do kterého Škoda Auto patří. Například prodeje Audi vzrostly o 11 procent na 66 866 vozů. V rámci celého koncernu odbyt vzrostl o 22,7 procenta.

"Čína je v současnosti ve hledáčku celého mezinárodního automobilového trhu," citovala agentura Reuters prezidenta divize Volkswagen China Winfrieda Vahlanda. Dodal, že navýšení prodejů odpovídá tomu, jak tamní trh roste.

Již minulý týden byla zveřejněna zpráva, že auta se v Číně prodávají jako divá. Jen během června byl zaznamenán nárůst trhu o 48 procent. Podle BBC se během června prodalo v zemi 872 900 aut. Zmíněný růst je největší od února 2006. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám