Hlavní obsah

Na daních loni zaplatil nejvíc opět ČEZ

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo financí ve čtvrtek ocenilo dvacet firem, které loni daněmi z příjmu právnických osob nejvíce přispěly do státní pokladny. Mezi oceněnými je na prvním místě ČEZ, za ním Telefónica O2 a pomyslný bronz získala Škodovka.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ministr financí Eduard Janota

Článek

Již posedmé převzali zástupci dvaceti společností symbolické ocenění za "příkladné plnění daňových povinností v roce 2008“ od ministerstva financí, které letos zastupuje šéf resortu Eduard Janota a jeho náměstek Peter Chrenko.

Na slavnostním večeru v reprezentačních prostorách Břevnovského kláštera přidal své gratulace také vrchní ředitel Ústředního finančního a daňového ředitelství Jana Knížka.

Výběr právnických osob je prováděn na základě výše plateb provedených v průběhu roku na účet daně z příjmů právnických osob bez vlivu daně provedené srážkou.

"Zveřejňovaný přehled je sestaven v sestupném pořadí podle objemu uhrazených plateb na dani z příjmů právnických osob, konkrétní částky však uváděny nejsou. V přehledu nejsou uvedeny daňové subjekty, které nevyslovily souhlas se svým zveřejněním,“ uvedl mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob.

PořadíZkratka obchodního jména
1ČEZ, a.s.
2Telefónica O2 Czech Republic, a.s.
3Škoda Auto, a.s.
4OKD, a.s.
5Česká spořitelna, a.s.
6T-Mobile Czech Republic, a.s.
7Komerční banka, a.s.
8ArcelorMittal Ostrava, a.s.
9RWE Transgas Net, s.r.o.
10ČEZ Distribuce, a.s.
11GE Money Bank, a.s.
12Evraz Vítkovice Steel, a.s.
13Česká pojišťovna, a.s.
14ČEZ Prodej, s.r.o.
15Plzeňský prazdroj, a.s.
16Daňový subjekt nezprostil MF mlčenlivosti.
17Daňový subjekt nezprostil MF mlčenlivosti.
18Severočeské doly, a.s.
19UniCredit Bank Czech Republic, a.s
20Sokolovská uhelná, právní nástupce, a.s.
Zdroj: Ministerstvo financí ČR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám