Hlavní obsah

General Motors se dohodl na prodeji legendární značky Hummer

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Zkrachovalá automobilka General Motors (GM) se dohodla o prodeji legendární značky Hummer. V úterý o tom informovala CNN. GM dohodu uzavřela den poté, co vyhlásila krach.

Foto: Hummer , Novinky

Hummer H3 Black Edition

Článek

Podle CNN automobilka zatím neuvedla cenu prodeje a ani jméno kupce. Pouze sdělila, že prodej bude dokončen do srpna.

„Jsem přesvědčen, že Hummeru se bude s novým vlastníkem dařit,“ komentoval operaci ředitel GM pro Severní Ameriku Troy Clarke. Dodal, že pro GM to znamená další krok v restrukturalizaci podniku, bude specializovanější a konkurence schopnější.

Hummer je velký terénní vůz, který má i velkou spotřebu. To se stalo v loňském roce kamenem úrazu pro řadu výrobců, protože se ceny pohonných hmot dostaly do astronomických výšek. Loni v létě byla ropa vůbec nejdražší v historii, když se obchodovala za více než 147 dolarů za barel.

Jak však CNN poznamenala, Hummer je nadále populární na některých mezinárodních trzích. Koncern GM se kvůli problémům oznámil, že se zbaví Pontiaku. Firma se stoletou tradicí navíc v pondělí vyhlásila bankrot. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám