Hlavní obsah

Plzeňský prazdroj udržel zisk z předešlého roku

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Největší tuzemský výrobce piva Plzeňský Prazdroj udržel v loňském roce zisk před zdaněním jako v roce 2007. Za uplynulý finanční rok, který končí 31. března, měl pivovar zisk 4,6 miliardy korun. To je meziroční nárůst o 0,3 procenta. Společnost o tom informovala v pátek.

Článek

"Objemy prodané na českém pivním trhu v uplynulém roce mírně poklesly, a prodeje Prazdroje nebyly výjimkou. I v této nestabilní době krize jsme si počínali dobře a zachovali zaměření na prémiové a dražší značky, které by měly pomoci zvýšit hodnotu celého českého pivního trhu,“ komentoval výsledky generální ředitel společnosti Mike Short.

Firma uvedla, že utržila v uplynulém roce 15,8 miliardy korun. Přičemž na tuzemském trhu jí klesly prodeje o tři procenta, export však tyto ztráty vyrovnal. Prodeje v cizině vzrostly o jedno procento a celkový vývoz o čtyři procenta.

Za posledních osm let investovala společnost SABMiller, do jejíž skupiny Plzeňský Prazdroj patří, na 16 miliardy korun do rozvoje pivovaru a jeho značek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám