Hlavní obsah

American Express propustí tisíce zaměstnanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydavatel kreditních karet American Express propustí 4000 zaměstnanců, což odpovídá šesti procentům celkové pracovní síly společnosti. Rozhodnutí je součástí plánu na další snížení nákladů v době, kdy se potýká s nárůstem nesplácení úvěrů. Celkem by měla firma ušetřit 800 miliónů dolarů (15,8 miliardy Kč).

Foto: Alessia Pierdomenico, Reuters

Článek

American Express očekává, že ve druhém čtvrtletí zaúčtuje z propouštění mimořádné náklady po zdanění v objemu 117 miliónů až 163 miliónů USD. Propouštění se dotkne široké škály aktivit firmy a různých geografických oblastí a celkové úspory by měly činit 175 miliónů dolarů. Dalších 500 miliónů USD chce ušetřit za marketing a vývoj a 125 miliónů za další služby.

První vlnu propouštění a snižování nákladů firma představila již v říjnu. Tehdy oznámila propuštění 7000 zaměstnanců a celkové úspory v objemu 1,8 miliardy dolarů.

American Express byla jednou z 19 finančních společností, u kterých americká vláda uskutečnila zátěžovou zkoušku. Ta měla zjistit, zda jsou firmy schopné přežít i případné prohloubení recese. Společnost se zařadila mezi devět, které nemusí navyšovat kapitál.

Reklama

Výběr článků

Načítám