Hlavní obsah

Stovka kamiónů blokovala Litoměřice, doprava zkolabovala

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice
Aktualizováno

Autodopravci protestovali ve středu ráno s asi stovkou kamiónů v Litoměřicích. Doprava ve městě zhruba na hodinu a půl totálně zkolabovala. Dopravci chtěli upozornit na to, že premiér v demisi Mirek Topolánek nezavedl slevy na mýtném, jak původně dopravcům slíbil. V Litoměřicích se koná schůzka ministrů dopravy členských států Evropské unie.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Kamióny protestujících autodopravců v Litoměřicích zaplnily ulice.

Článek

Auta kroužila městem, troubila a blokovala veškerou dopravu. Podle Martina Špryňara ze sdružení Česmad Bohemia chěly kamióny kroužit kolem kulturního domu, kde se schůzka ministrů koná. To jim ale zkomplikovala policie, která některé ulicie uzavřela. Kamióny tak mohly jen do úzkých ulic, kam se ale jen stěží vešly.

Protest začal v devět hodin ráno, kamióny ho ukončily před půl jedenáctou.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Nákladní vozy pomalu projížděly Litoměřicemi.

Ministr v demisi Petr Bendl i jeho pravděpodobný nástupce Gustáv Slamečka navrhují různé sazby mýtného podle času a dne v týdnu. Některé sazby by tak mohly být vyšší, než je tomu nyní. Tato změna by navíc měla být zasazena v novele zákona o pozemních komunikacích, která stále nebyla prosazena. Špryňar návrhy označil za výsměch autodopravcům.

Slevy na mýtném až do výše 13 procent slíbil Topolánek dopravcům loni v září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám