Hlavní obsah

Údržba silnic v zimě přišla na více než 1,27 miliardy

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S příchodem jara udělalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vyúčtování za údržbu silnic během letošní zimy. Ta byla jen u dálnic a rychlostních silnic o 111 miliónů korun dražší než ta předchozí. Silničáři za údržbu vydali celkem 1,27 miliardy korun.

Článek

"Největší nápor zaznamenali silničáři v únoru 2009, který byl historicky nejnákladnějším zimním měsícem. Z evidence vyplývá, že jen na spravovaných 766 kilometrech dálnic a rychlostních silnic posypové mechanismy a pluhy najezdily 226 500 kilometrů a dalších 68 200 kilometrů při kontrolních jízdách,“ uvedla mluvčí ŘSD Martina Vápeníková.

Právě v únoru výrazně sněžilo, proto museli silničáři častěji vyjíždět.

Ze statistik dále vyplývá, že silnice první třídy spolkly více než miliardu korun, což je o 300 miliónů více než předloni. Údržba dálnic a rychlostních silnic si vyžádala 219 miliónů korun, tedy o polovinu více než loni.

Pro letní sezónu má ŘSD na opravy komunikací 4,1 miliardy korun. "Částka je samozřejmě minimální. Budeme se snažit vyjednat v průběhu roku další prostředky,“ vysvětlil generální ředitel ŘSD Alfréd Brunclík.

Reklama

Výběr článků

Načítám