Hlavní obsah

Divize kávy ve firmě Marila Balírny asi znovu změní majitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Část společnosti Marila Balírny zřejmě opět změní majitele. Poté, co firmu loni prodali kontroverzní podnikatelé Tomáš Pitr a Jiří Syrovátka slovenské skupině Arca Capital, by nyní mohla divizi Káva a Pečivo získat společnost Mokate, která vlastní značku čajů Dukat. Dcera polské skupiny Mokate požádala Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) o povolení fúze.

Článek

Káva z Marily Balírny patří mezi nejprodávanější značky na českém trhu. Podnik vyrábí kromě kávy i cukrovinky a balené vody Ondrášovka a Šaratice. Za Marilu měla loni firma Lyor, což je součást skupiny Arca Capital, podle některých médií zaplatit půl miliardy až miliardu korun.

Nový majitel ale získá jen oblast kávových produktů a cukrářského pečiva. Skupina Mokate patří v Polsku mezi přední výrobce kapučín a čajů. V Česku v minulosti koupila zlínský závod Dukat a společnost Timex.

Arca Capital, významná slovenská investiční skupina, v Česku dosud koupila například část telekomunikační firmy GiTy nebo společnost Natura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám