Hlavní obsah

Světové burzy se opět hroutí, řítí se i Praha

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Akciové trhy po celém světě se v úterý opět zřítily do červených čísel. I pražská burza po zahájení obchodování ztratila čtyři procenta a její index PX se dostal v půl desáté na 808,5 bodu.

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Článek

Podle BBC na trhu pokračuje globální trend jedoucí na vlně obav z oslabování světové ekonomiky. Ty podpořily pondělní makroekonomická data ze Spojených států, zdejší nákupní síla se výrazně propadá a téměř třicetiletých minim dosáhla i produktivita podniků.

Již v pondělí se americké burzy doslova zřítily. Například Nasdaq odepsal téměř devět procent, index Dow Jones pak 7,70 procenta.

Nepříznivé zprávy se odrazily i na investování v Asii, kde japonský index Nikkei ztratil 6,35 procenta. V propadech pak v úterý dopoledne pokračovala Evropa. Na pražské burze ztrácely všechny obchodované tituly.

Například akcie NWR spadly o 8,52 procenta, Orca o devět procent, Erste Bank o 8,34 procenta či Komerční banky o 4,09 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám