Hlavní obsah

VIDEO: Skláři demonstrovali před Úřadem vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Sklářští odboráři demonstrovali před Úřadem vlády. Na několik stovek lidí se zde sešlo kvůli krachujícím sklárnám. Někteří zaměstnanci totiž nedostali výplaty za září. Lidem vadí, že stát má v podnicích podíly, přesto situaci neřeší.

Článek

Původně měla demonstrace začít v jedenáct hodin, ale několik desítek lidí se zde sešlo již dříve. Po jedenácté hodině zde bylo zhruba 400 lidí. Před Úřadem vlády měli odboráři transparenty, pískali na píšťalky a symbolicky zvonili na skleněné zvonky.

foto: Stream.cz

"Vláda podle našeho názoru nedělá nic. Demonstrace je signálem k tomu, aby se situace začala řešit," připomněl předseda odborářů Vladimír Kubinec. Podle něj totiž hrozí, že zaměstnanci budou bez peněz, protože výplaty nedostali, ale ani nebyli propuštěni, proto nemají nárok na sociální dávky.

Pokud na čtvrteční demonstraci vláda reagovat nebude, jsou odboráři připraveni v obdobných akcích pokračovat. "situace lidí je složitá, pokud se to nezmění, u této akce nezůstaneme," řekl Novinkám Kubinec. 

Sklárny ve Světlé nad Sázavou a v Poděbradech oznámily v druhé polovině září, že se potýkají s finančními problémy. Podniky patřící do skupiny Bohemia Crystalex Trading na konci minulého měsíce oznámily, že o práci přijde 1760 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám