Hlavní obsah

Šimonovský splní slib a vydá se na 80kilometrovou túru

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Přibližně 80 kilometrů ve čtyřech dnech chce v příštím týdnu zvládnout exministr dopravy Milan Šimonovský (KDU-ČSL). V roce 2005 se totiž vsadil s poslancem Radimem Chytkou (ODS), že dálnice D47 bude hotova do konce letošního roku.

Článek

Šimonovský prohrál, a tak musí na túru podél dálnice od Lipníku nad Bečvou až k hranicím s Polskem. „Nemrzí mě že jsem prohrál, ale spíše to, že celý úsek dálnice není a letos ani nebude zprovozněn,“ prohlásil Šimonovský.

Myslí si, že jeho následovník nevěnoval stavby autostrády na severu Moravy tu největší pozornost. „Když jsem byl v úřadu, byla pro mě dálnice D47 priorita. Můj kolega má za prioritu asi něco jiného,“ naznačil. Z Lipníku nad Bečvou na Přerovsku chce Šimonovský vyrazit v pondělí. „První den ujdu něco málo přes patnáct kilometrů. V cíli chci být ve čtvrtek,“ objasnil současný poslanec s tím, že nejdelší výšlap ho bude čekat právě poslední den. Tam, kde ještě není dálnice dostavěna, půjde po polích podél stavby.

Od Bravantic chce jít po staré komunikaci na Ostravu. „Tam sejdu k Odře a jejím údolím se vydám k Bohumínu a česko-polským hranicím,“ popsal. Puchýřů se však poražený účastník sázky nebojí. „Na výlety chodím pravidelně, takže nemám strach, že bych tuto trasu nevydržel,“ přiznal s úsměvem.

Bývalý ministr dopravy si sebou chce vzít akorát batůžek a v něm vše, co bude během cesty potřebovat. „Jídlo si budu kupovat po cestě a spát budu mimo trasu,“ prozradil a dodal, že navíc bude mít doprovod. „Můj asistent pojede s autem a vždycky se setkáme každý den v cíli.“ Celým úsekem dálnice D47 z Lipníku nad Bečvou na Přerovsku až k hranicím s Polskem mají řidiči projíždět až v roce 2010.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám