Hlavní obsah

Produkce masa ve druhém čtvrtletí meziročně klesla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Produkce masa se ve druhém čtvrtletí meziročně snížila o 2,5 procenta na 152 143 tun. Klesla výroba vepřového, naopak se zvýšila výroba hovězího a drůbežího masa. Vyplývá to z pátečních údajů Českého statistického úřadu. Nákup mléka se proti předchozímu roku snížil o 0,7 procenta na 609,2 miliónu litrů.

Článek

Z celkové produkce masa připadalo 51,8 procenta na vepřové a 35 procent na drůbeží. Podíl hovězího a telecího masa činil 13,2 procenta.

Počty poraženého skotu včetně telat se meziročně zvýšily o 2,2 procenta, jeho průměrná jateční hmotnost se meziročně nezměnila a zůstala na 295,9 kilogramu. Výroba hovězího masa stoupla meziročně o 2,2 procenta.

Počty poražených prasat se meziročně snížily o 6,9 procenta, jejich průměrná jateční hmotnost zůstala na úrovni druhého čtvrtletí loňského roku. Výroba vepřového masa klesla meziročně o 7,1 procenta. Výroba drůbežího masa se meziročně zvýšila o 3,3 procenta.

Ceny zemědělských výrobců v živočišné výrobě se ve druhém čtvrtletí meziročně snížily u jatečných býků o 3,4 procenta, u jatečných jalovic vzrostly o čtyři procenta a ceny jatečních telat se snížily o 1,2 procenta. Naopak ceny jatečných krav stouply o 0,5 procenta. Výrazný růst zaznamenaly ceny jatečných prasat, které meziročně stouply o 9,2 procenta. Ceny jatečných kuřat se zvýšily o 17,8 procenta.

Průměrná cena zemědělských výrobců mléka se meziročně zvýšila o 18,3 procenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám