Hlavní obsah

Šmucler připravil Kellnera o nemocnici v Mariánských Lázních

Právo, František Kšajt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Nečekaný závěr měla ostře sledovaná veřejná soutěž o rozhodující obchodní podíl v mariánskolázeňské městské nemocnici. Zvítězila překvapivě společnost Asklepion Romana Šmuclera nad společnosti Healthcare ze skupiny PPF Petra Kellnera, přestože nabídla podstatně méně peněz.

Foto: František Kšajt, Právo

Roman Šmucler slibuje lékařům mariánskolázeňské nemocnice nástupní plat 2,5 tisíce eur.

Článek

Rozhodlo o tom po dlouhých měsících jednání až středeční mimořádné zasedání zastupitelstva města Mariánské Lázně. Dalo přednost Asklepionu, kde má rozhodující slovo moderátor a lékař Roman Šmucler. Ten se spojil s projektovou akciovou společností Sudop Group a předložil za prodej 66procentního podílu deset miliónů korun.

Skupina PPF naproti tomu vytáhla do prodeje s 37 milióny, ale Šmucler ale podle zastupitelů uvedl jasnější představu o úspěšné budoucnosti nemocnice postavené na příjmech od samoplátců, tedy bohaté klientely, a nikoliv od pojišťoven. 

Firma Asklepion SG Hospital chce vložit peníze do rekonstrukce nemocnice především pro zachování její současné funkce spádové nemocnice, k níž přísluší 45 000 lidí, a do vybudování centra plastické a estetické chirurgie. Zavázala se investovat 70 miliónů korun.

Jazýčky vah se naklonily v její prospěch také proto, že se opírá o zkušenosti svého dosavadního lékařského zázemí v samotných Mariánských Lázních a v Karlových Varech. Pro Asklepion byli zastupitelé z řad ČSSD a KSČM, ale také starosta Zdeněk Král (ODS). Pro bylo 12 z 20 zastupitelů.

Šmucler: Je to výhra pro pacienty 

"Je to výhra především pro pacienty nemocnice a pro její personál, který hodláme zachovat a vrátit sem špičkové odborníky, kteří přešli do Asklepionu. Nástupní plat lékaře je tam 2,5 tisíce eur. Začínáme okamžitě projektovat. Slavit ale budeme až otevřeme novou nemocnici. A že jsme zvítězili nad PPF, to nehodnotíme. Tohle není fotbal,“ řekl Právu Roman Šmucler.

V Karlovarském kraji působí tři krajské nemocnice – v Karlových Varech, Sokolově a Chebu a soukromá nemocnice v Ostrově. Mariánskolázeňská byla poslední městskou nemocnicí v Karlovarském kraji.

Reklama

Výběr článků

Načítám