Hlavní obsah

Hyundai prý chybí v Nošovicích zaměstnanci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejská společnost Hyundai má podle oborového periodika Automotive News Europe (ANE) problémy s nabíráním zaměstnanců pro svou automobilku v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Firmě se prý zatím podařilo obsadit pouze polovinu pracovních míst, která letos plánovala otevřít.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Článek

Automobilce chybí především specialisté pro kontrolu kvality a pracovníci v lakovně, uvedl ANE s odvoláním na mluvčího společnosti Petra Vaňka.

Ten ale před dvěma týdny řekl, že ke konci května měla nošovická automobilka v pracovním poměru 1016 zaměstnanců převážně ze severu Moravy. Dalších 186 lidí má podepsánu pracovní smlouvu, ale nastoupí až později v průběhu roku. "Celkový počet tak činí 1202 zaměstnanců - cíl je do konce letošního roku mít 1945 pracovníků, takže zbývá přijmout 743 lidí," sdělil mluvčí.

Podle ANE si na nedostatek zaměstnanců stěžují i hlavní subdodavatelé automobilky, například firma Plankor, specializující se na výrobu nárazníků, nebo výrobce nádrží Donghee Industrial.

Závod v Nošovicích by měl zaměstnat až 3500 lidí. Společně se subdodavateli vytvoří automobilka v Moravskoslezském kraji celkem 10 500 pracovních míst.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám