Hlavní obsah

Celníci v Chebu objevili výrobnu padělků a zboží za 50 miliónů

Právo, mák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHEB

Výrobnu padělků textilu světových značek objevili ve středu celníci v Chebu. Zároveň tam zabavili zboží za téměř 48 miliónů korun, na místě však nikoho nezadrželi.

Článek

Výrobna byla ukryta v budově v areálu jedné z chebských firem. Neoznačené oblečení leželo na obrovských hromadách v pytlích a v krabicích, na místě bylo také velké množství špulek nití, které sloužily k přišívání log a symbolů značek.

Razii provedli celníci se souhlasem Okresního státního zastupitelství v Chebu. Předcházelo jí sledování automobilu, který hotové padělky z areálu vyvážel.

„Podle výsledků prohlídky měly předmětné prostory sloužit k organizované nelegální výrobě padělků textilních výrobků,“ uvedl pro Právo mluvčí plzeňského celního ředitelství Pavel Polanka.

:. Celníci zajišťují textil ve výrobně padělků v Chebu.Foto: CŘ Plzeň

O tom, že prostory sloužily k nelegální výrobě padělků, svědčí podle něj nalezené značné množství neoznačených oděvů, nášivek a samostatně uložené textilní štítky pro označení velikosti oděvů.

„Je pravděpodobné, že symboly a loga ochranných známek jsou umisťovány na neoznačené oděvy dodatečně, například zažehlovací technikou,“ doplnil mluvčí.

Nalezené zboží, včetně výrobních komponentů, celníci zajistili. Jeho celková hodnota byla vyčíslena na přibližně 47,7 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám