Hlavní obsah

Antimonopolní úřad bude vyšetřovat Albatros kvůli Harry Potterovi

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Vlajková loď Albatrosu Harry Potter je opět předmětem sporů. Antimonopolní úřad v pátek oznámil, že zahájil s předním českým nakladatelstvím šetření. To má prokázat, zda Albatros porušil zákon o ochraně hospodářské soutěže.

Článek

Důvodem šetření je zejména dohoda o určení ceny pro další prodej uzavíraný společností Albatros s jejími odběrateli.

„Správní řízení se však netýká pouze této jedné knihy, ale obecně vertikálních dohod mezi Albatrosem a jeho odběrateli,“ uvedl předseda Antimonopolního úřadu Martin Pecina.

"Nakladatelství Albatros je samozřejmě o zahájení řízení informováno a plně s ÚOHS spolupracuje. Jsme přesvědčeni, že ve správním řízení prokážeme, že Albatros postupoval v souladu se zákonem a nijak neporušil pravidla hospodářské soutěže," řekl ČTK mluvčí Albatrosu Radovan Suk. 

Dohady a spory vyvol zejména poslední díl ságy o čarodějném učni Harry Potter a relikvie smrti, který vyšel v češtině poprvé na začátku února. Knihu směly totiž nejprve prodávat jen knihkupectví a až s měsíčním odstupem i obchodní řetězce.

Jenže po několika dnech se kniha objevila v prodejnách Teska. Nejprve se spekulovalo, že jde o padělky. Poté se ukázalo, že knihu řetězec získal od internetového obchodu Vltava Stores.

Reklama

Související články

Pottera měla do Teska dodat firma Vltava Stores

Kauza kolem údajných padělků posledního dílu Harryho Pottera v češtině nabírá rychlý spád. Poté, co se do celého případu vložil i antimonopolní úřad,...

Výběr článků

Načítám