Hlavní obsah

Brusel pohrozil Česku soudem kvůli říční dopravě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Evropská komise ve čtvrtek pohrozila Česku žalobou u Evropského soudního dvora kvůli říční dopravě. Češi měli do konce října loňského roku do svého práva převést evropská pravidla, která mají vytvořit jednotný informační systém o vnitrozemské říční dopravě, nicméně tak ve stanoveném termínu neučinili.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Kromě Česka se stejný problém týká i Slovenska. Systém má zlepšit bezpečnost, spolehlivost a efektivitu říční dopravy v celé Evropské unii. "Může zlepšit konkurenceschopnost tohoto levného, ekonomického a k životnímu prostředí přátelského druhu dopravy," dodala Evropská komise.

Systém mimo jiné umožňuje sledování lodí, nebo dokáže zobrazit nejrůznější technické a další specifikace, které ke své práci potřebují kapitáni především na nákladních lodích.

Hrozba žalobou u Evropského soudního dvora znamená, že komise české vládě zaslala takzvané odůvodněné stanovisko, což je druhý a předposlední krok v proceduře, která řeší porušení unijní legislativy. Třetím a posledním krokem je právě žaloba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám