Hlavní obsah

Na daňové přiznání zbývá už jen týden

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Už jen týden zbývá na podání daňového přiznání. Při promeškání nejzazšího termínu, tedy 31. března, mohou finanční úřady opozdilcům vyměřit pokutu. Daň se jim může zvýšit o deset procent. Během posledního březnového týdne všechny finanční úřady prodlouží otevírací dobu.

Článek

Od 25. do 28. března budou podatelny všech finančních úřadů otevřeny denně až do 18 hodin. Ty v okresních městech mají otevřeno i v sobotu 29. března, a to od osmi do 12 hodin.

V pondělí 31. března pak budou podatelny otevřeny do 18 hodin. Ministerstvo financí již předem varuje, že prodloužení termínu jako loni nebude.

Daňové přiznání lze podat i elektronicky. Lze tak zaplatit daně z příjmů fyzických či právnických osob, z přidané hodnoty či daň silniční nebo z nemovitosti. Do míst, kde mají lidé špatnou dostupnost k úřadům, vyrazí přímo terénní pracovníci. Ti pomohou lidem s vyplněním přiznání. „Úředníci vydají lidem daňovou složenku, kterou lze zaplatit na nejbližší poště,“ řekl Novinkám Jan Knížek z ministerstva financí.

Seznam míst s datem dostupnosti terénních pracovníků najdete zde. Daně lze také zaplatit elektronicky. Formuláře najdete zde.

Ti, co využívají daňového poradce, mají čas na podání přiznání do konce června. Lidé by měli na daních zaplatit 16 miliard korun. Odhaduje se, že na přeplatcích se jim vrátí zhruba 12 miliard korun.

Anketa

Už jste podali daňové přiznání?
Ano
44,6 %
Zatím ne
32,5 %
Daňové přiznání nepodávám
22,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 8154 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám