Hlavní obsah

Na východě Čech zůstává bez elektřiny stovka domácností

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÝCHODNÍ ČECHY

Dispečink společnosti ČEZ ve východních Čechách v současné chvíli eviduje šest poruch na vedeních velmi vysokého napětí,ale tyto poruchy neovlivňují dodávku elektřiny odběratelům a dvanáct poruch na vedeních vysokého napětí.

Článek

"Bez dodávky elektřiny je kolem stovky domácností,“ uvedla mluvčí společnosti Šárka Beránková s tím, že obnovení dodávky elektřiny do domácností energetici předpokládají během pondělí.

Bez elektřiny je již pouze šestnáct trafostanic a to především v okrajových částech obcí a měst především na Novobydžovsku, Hlinecku, Havlíčkobrodsku a okolí Týniště nad Orlicí.

"Že je bez dodávky elektrické energie ve východních Čechách již pouze stovka domácností a situace se stabilizovala, o to se zasloužilo na 260 pracovníků poruchové služby, 25 pracovníků dispečinku a desítky pracovníků externích firem,“ uvedla Beránková.

Celkové odhadované škody na distribučních zařízeních Skupiny ČEZ v jejím zásobovacím území v České republice jsou v desítkách miliónů korun, pravděpodobně se budou blížit 100 miliónům korun.

"Skupina ČEZ děkuje všem našim odběratelům, hlavně v nejpostiženějších oblastech, za trpělivost a pochopení této mimořádné situace. S následky takto obrovské kalamity se budeme ještě nějaký čas potýkat,“ dodala Beránková.

Reklama

Související témata:

Související články

Emma udeřila na Německo, Británii i Slovensko

První výběžky tlakové níže Emma spojené s velmi silným větrem zasáhly v noci na sobotu Německo. Oproti očekávání byly ale její dopady slabší a škody menší....

Výběr článků

Načítám