Hlavní obsah

Antimonopolní úřad prošetří práva k majoru Zemanovi

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Člen Rady České televize Petr Uhl podal v pondělí podnět Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) v Brně, aby zahájila řízení a prošetřila postup veřejnoprávní televize při zadávání prodeje práv na šíření DVD seriálu Třicet případů majora Zemana.

Článek

„Úřad má působnost k posouzení, zda postup ČT byl v souladu se zákonem (...) o veřejných zakázkách,“ napsal Uhl ve svém podnětu zaslaném ÚOHS.

Radní Uhl již minulý týden na radě předložil návrh usnesení, ve kterém vysvětloval, podpořen právním názorem Vrchního soudu v Olomouci, že televize pochybila, když zmíněnou zakázku, jejíž předpokládaná hodnota byla vyšší než 6,607 miliónu korun, uzavřela bez zadávacího řízení.

Pochopení a podporu ostatních radních ale nedostal. Pro byl jen on, šest členů bylo proti a dva se hlasování zdrželi. Radní většinově důvěřovali výsledku šetření dozorčí komise Rady ČT, že s prodejem „majora Zemana“ bylo vše v pořádku.

Reklama

Výběr článků

Načítám