Hlavní obsah

Češi loni opět jezdili nejvíc do Chorvatska

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi nejnavštěvovanější destinace Čechů patřilo v loňském roce opět Chorvatsko. Do země vycestovala na téměř 700 tisíc lidí. Meziročně jde o 11procentní nárůst.

Článek

„Chorvatská národní centrála cestovního ruchu však otevřeně přiznává, že skutečný počet zahraničních turistů může být až o 20 procent vyšší, jelikož mnoho turistů je ubytováno v neregistrovaných ubytovacích zařízeních, tedy z chorvatského pohledu načerno,“ komentoval návštěvnost Tomio Okamura, mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

Skutečný počet Čechů se tak může vyšplhat až na 900 tisíc. V průměru zde strávili 6,8 dne.

Nejoblíbenější destinace Čechů:
pořadízemě
1.Chorvatsko
2.Slovensko
3.Itálie
4.Řecko
5.Rakousko
6.Egypt
7.Tunisko
8.Španělsko
9.Francie
10.Bulharsko

Přestože je Chorvatsko dlouhodobě našinci nejoblíbenější, co do počtu turistů drží Češi až páté místo. Ještě více tam jezdí na dovolenou Němci, Italové, Slovinci a Rakušané.

Podle statistik se Češi nebojí za dovolené utrácet. Za loňský rok si tak koupili "odpočinek" za 60 miliard korun. Podle Okamury si lidé připlácí za poznání a relaxaci exotických zemí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám