Hlavní obsah

Letní výprodeje se rozběhly, zboží zlevňuje až o 70 procent

Právo, Jakub Svoboda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V řadě českých obchodů se už naplno rozběhly masívní letní výprodeje. Obchodní řetězce slibují, že zákazníkům postupně nabídnou až sedmdesátiprocentní slevy zejména na oblečení, obuv či sportovní potřeby.

Článek

Například v prodejnách Kauflandu začaly letní výprodeje již minulou sobotu, a to od ponožek, spodního prádla, kojeneckého oblečení přes mikiny, trička, obuv až po prostěradla, kuchyňské zástěry či utěrky. "Tyto slevy dosahují až 50 procent. Připravujeme však ještě druhou vlnou odprodejů, která začne v průběhu července," řekl Právu mluvčí řetězce Michael Šperl.

Část jarního a letního zboží už zlevnily až o několik desítek procent také sportovní prodejny Gigasport. "Slevy jsme v těchto dnech odstartovali ve všech našich prodejnách, přičemž se pohybují od 30 procent až po 99 procent u zboží ze starších sezón," uvedl mluvčí prodejní sítě David Šedivý.

Levněji nyní lidé v těchto obchodech nakoupí jarní a letní obuv, oblečení, jízdní kola i letní turistické potřeby. "Slevy jdou napříč celým naším jarním a letním sortimentem," dodal Šedivý.  

Zlevní i hračky a věci na grilování

Výprodeje v Gigasportu budou stejně jako ve většině ostatních velkoprodejen pokračovat až do konce letních prázdnin. Prodejci si díky velkým sezónním výprodejům uvolní sklady a plochy pro nové zboží.

V průběhu června se do výprodejového kolotoče zapojí další obchodní řetězců. Na konci měsíce chystají spustit sezónní výprodej obchodní domy Tesco, které během prázdnin postupně zlevní jarní a letní oblečení, turistické a grilovací potřeby či venkovní letní hračky. "Letní výprodeje budou letos zahájeny o něco dříve než loni, protože sezona začala díky teplému počasí už v březnu," podotkla mluvčí Tesco Stores ČR Jana Matoušková.

Hypernovy odstartují letní slevy na začátku července. Ceny sezónního zboží klesnou v rozmezí od 30 procent do 70 procent. Slevy se budou týkat opět letního textilu, sportovních potřeb, elektra a domácích a zahradnických potřeb.

"Zboží budeme nabízet v určitých cenových hladinách, kdy bude část zboží prodávána například za 139 korun či 169 korun. Přestože letošní letní sezóna začala dříve, časování letních výprodejů je obdobné jako v loňském roce," sdělil Právu Libor Kytýr ze společnosti Ahold, do které hypermarkety Hypernova společně se supermarkety Albert patří.

Češi na slevy čekají

V uplynulých letech tuzemští obchodníci letní slevy zahajovali stále dříve a kopírovali tak situaci v západní Evropě, kde mají tyto akce dlouholetou tradici. Časný začátek výprodejů prosazují v Evropě velké obchodní domy, které argumentují tím, že počátkem července se už velká města vylidní a není komu prodávat, upozornila nedávno ČTK.

Podle obchodníků si mnoho Čechů zvyklo zbytečně neutrácet a na výprodeje v létě i po Vánocích si počkat. "Zejména u oblečení je výhodné zatnout zuby a počkat s nákupy na období slev, kdy zlevní o více než polovinu," potvrdila Právu osmadvacetiletá maminka z Prahy Helena Nováková.

Anketa

Čekáte s nákupy na zahájení letních výprodejů?
ano
28,1 %
ne
71,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4253 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám