Hlavní obsah

Manažerka Teska a její komplic obviněni z korupce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Protikorupční policie obvinila čtyřiatřicetiletou manažerku Teska a jejího komplice z přijímání úplatku. Po polském podnikateli podle policie požadovali úplatek 60 tisíc eur (1,6 miliónu korun) za to, že mu umožní dodávat textilní zboží do sítě Tesco v České republice.

Článek

"Firma během března a dubna dokumentovala podezření z korupčního jednání zaměstnankyně. Ihned po tomto zjištění jsme zahájili spolupráci s protikorupční policií. Kriminalisté trestný čin potvrdili a další spoluprací se podařilo případ dotáhnout ke konci," uvedl pro Novinky Martin Kozlovský, ředitel vnitřní bezpečnostní Teska.

Pětatřicetiletý muž byl detektivy plzeňské expozitury Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) zatčen přímo při předání úplatku. K tomu došlo v restauraci Evropa v Praze na Václavském náměstí, manažerku zadrželi detektivové později na pracovišti.

Muž přišel v přestrojení a s parukou

Podle informací Práva obviněná manažerka byla zařazena na funkci nákupčí pro střední Evropu.

"Proti oběma zadrženým zahájila policie trestní stíhání pro přijímání úplatku. Hrozí jim až pětileté vězení. Na schůzku s polským podnikatelem přišel pachatel v přestrojení, použil černou paruku a knír. Představil se jako pan Smith. Policisté sledovali celé setkání," uvedla mluvčí protikorupční policie Veronika Dumková. Podle útvaru je to teprve druhý případ, kdy se podařilo odhalit korupci v soukromé sféře.

Obviněná žena poskytovala podle policie zadrženému muži potřebné informace a vybavení. Společně vše naplánovali, ale žena se schůzky nemohla zúčastnit. V rámci plnění svých pracovních povinností totiž v minulosti s polským podnikatelem opakovaně jednala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám