Hlavní obsah

Vedení Škody Auto navrhlo zvýšení platů o 10 procent

Právo, Novinky, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Další kolo jednání vedení automobilky Škoda Auto a odborů znovu neskončilo jasným výsledkem. Firma zvýšila svůj návrh na růst mezd na deset procent. Navíc by zaměstnancům vyplatila roční bonus 10 000 korun.

Článek

Odbory návrh projednají na zítřejší podnikové radě. Pokud na návrh vedení odbory nepřistoupí, vstoupí zaměstnanci ve čtvrtek do tříhodinové výstražné stávky.

"Firma nabídla růst tarifní části mzdy o 10%, jednorázový roční bonus ve výši 10 tisíc korun, ovšem při růstu hospodářské výsledku by rostl i tento bonus. Dále navýšení příspěvku na penzijní pojištění z 300 na 400 korun měsíčně, a další zvýšené příplatky, po jejichž sečtení by se průměrná měsíční hrubá mzda zvýšila a všem zaměstnancům bez nejvyššího managementu ze současných 27 tisíc korun na 30 500 Kč," řekl Právu člen představenstva Martin Jahn.

Odbory se zatím nevyjádřily

Odborářský předák Jaroslav Povšík řekl, že do stávky by se zapojilo asi 80 procent zaměstnanců. Škoda Auto zaměstnává přes 26 000 lidí.

Podniková rada odborů je připravena zorganizovat na podporu svých mzdových požadavků jak výstražnou, tak i časově neomezenou stávku. V případě dosažení dohody s vedením společnosti jsou odbory připraveny všechny stávkové akce okamžitě přerušit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám