Hlavní obsah

Po dolaru láme koruna rekordy i k euru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po týdnech posilování české koruny k dolaru, prolomila měna rekord i k euru. Ve středu dopoledne byl její kurz 27,85 Kč/EUR. Koruna se veze na vlně zájmu o všechny středoevropské měny.

Článek

"Na rekordním maximu je i slovenská koruna, výrazně posiluje i polský zlotý," řekl Novinkám analytik Komerční banky Jan Vejmělek. Slovenská koruna ráno posílila na 34,72 SKK/EUR.

Měna během dopoledne po zveřejnění statistiky účtu platební bilance zase oslabila. Kurz se dostal zhruba na 27,91 Kč/EUR. Podle Aleše Michla z Raiffeisenbank je to ale jen "chvilkové zdržení." Vejmělek čeká, že trend posilování by mohl vydržet do konce roku.

K americkému dolaru se kurz ve středu ustálil na 21 korunách za dolar. Právě k americké měně ta česká v minulých týdnech stále stoupala. Kurz se vyhoupl až na 20,93 Kč/USD. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Koruna překonala další maximum k dolaru

Koruna v pátek posílila na nové maximum vůči dolaru. Obchodovala se za 20,93 Kč/USD. Důvodem posílení bylo zveřejnění údajů o růstu české ekonomiky, které byly...

Výběr článků

Načítám