Hlavní obsah

Italská Tiscali zřejmě chystá prodej své české pobočky

Právo, Jiří Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská společnost Tiscali se podle informací médií chystá ukončit aktivity v Česku a hledá zájemce o odkup své zdejší pobočky Tiscali Telekomunikace. Tu by v tom případě čekal podobný osud jako dalšího alternativního operátora Tele2, kterého letos koupily Radiokomunikace.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Na dotaz Práva, zda je prodej aktuální záležitostí, však mluvčí Tiscali Telekomunikace ČR Michaela Tichá ve středu odpověděla: "O této záležitosti se v médiích spekuluje už několik let. Během této doby mnozí operátoři projevili zájem o koupi naší firmy, avšak jejich podmínky zatím ještě nikdy nebyly mateřskou společností Tiscali S.p. A. akceptovány."

Jak mluvčí zdůraznila, žádný telekomunikační operátor na českém trhu nemůže prohlásit, že se nestane v blízké či vzdálenější budoucnosti předmětem prodeje. "V tuto chvíli ale Tiscali ČR pracuje naprosto standardně a těší nás, že zákazníkům můžeme i nadále poskytovat služby ve vysoké kvalitě, za výhodných cenových podmínek a s maximální péčí," uvedla Tichá.

Tiscali Telekomunikace je v Česku předním poskytovatelem vytáčeného přístupu k internetu pro domácnosti, i širokopásmového připojení. Nabízí také hlasové služby a provozuje internetový portál. Skupina Tiscali, jejíž centrála je v italském Cagliari, měla k 30. červnu v Itálii, Německu, Nizozemsku, Británii a ČR celkem 4,5 miliónu klientů.

Reklama

Související témata:

Související články

Tiscali zvažuje, že se stáhne z ČR

Italská internetová společnost Tiscali uvažuje o tom, že se stáhne z některých evropských zemích, včetně České republiky. Uvedl to ředitel společnosti Ruud...

Výběr článků

Načítám