Hlavní obsah

Sazka hospodařila se ziskem 1,4 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Největší domácí loterijní společnost Sazka hospodařila ve třech čtvrtletích s rekordním čistým ziskem 1,39 miliardy korun, což byl růst o 8,4 procenta v porovnání se zatím nejúspěšnějšími loňskými devíti měsíci.

Článek

Tržby z loterií a sázkových her firmě meziročně narostly o pět procent na 5,69 miliardy korun.

Sazka na jaře podpořila zájem o loterii mimořádnou 50miliónovou prémií, která symbolizuje půlstoletí činnosti. Sazka také vyměnila emisi dluhopisů vydanou na financování víceúčelové haly Sazka Arena, což sníží roční náklady na splácení dluhu, ale celková částka bude větší. Sazka rozšířila i neloterijní aktivity a na obchodních místech je možné platit složenky za elektřinu a pojištění.

Společnost Sazka je největším tuzemským provozovatelem číselných a okamžitých loterií a jednou z největších firem v oblasti kurzových sázek. Akcionáři Sazky jsou občanská sdružení působící v oblasti sportu a tělovýchovy. Největší Český svaz tělesné výchovy drží podíl 68 procent, Česká obec sokolská 13,5 procenta a České asociaci Sport pro všechny patří 5,6 procenta akcií Sazky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám