Hlavní obsah

Zrušení oslavy mých narozenin je hloupé vůči pozvaným, posteskl si Klaus

Právo, Lukáš Bek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident Václav Klaus by prý své 70. narozeniny ve velkém nejraději neslavil, ale jako hlava státu pozval ústavní činitele a diplomatický sbor. Čtvrteční akci na Pražském hradě však musel zrušit kvůli stávce.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

„Kdybych mohl, tak bych se někam schoval a nic neslavil, ale od začátku roku mně i můj úřad říkal, že prezident je přeci instituce a ten musí oslavovat nejenom sám se svým nejbližším okolím, ale i s institucemi jako jsou diplomatický sbor, ústavní činitelé,“ řekl Klaus ve čtvrtek v Radiožurnálu. Ke skutečnosti, že musel oslavu zrušit, poznamenal: „Je to hloupé. Prostě, je to hloupé.“

Klaus zopakoval, že stávka podle něj k ničemu nevede. „Touto cestou se žádné řešení věcí, které možná někdo cítí jako dramatické, určitě nedá udělat. To je, myslím, evidentní. Říká to každý, nechápu, co vede bosse našich odborů k tomu, aby se do této půtky s naší veřejností právě teď pustili,“ prohlásil Klaus.

Podle něj existuje spousta věcí, které se někomu nelíbí, „ale jestli si někdo myslí, že se to vyřeší stávkou, tak se strašlivě mýlí“. Klaus poznamenal, že jednodenní výpadek HDP představuje řádově 15 miliard korun. „Prosím všechny, aby si tohleto číslo aspoň trošku uvědomili,“ dodal Klaus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám