Hlavní obsah

Zranění při střelbě na exekutora zůstávají v nemocnici. Muž je stále na JIP

Právo, hon
Ostrava

Stav exekutora a úřednice, které při pokusu o soudní vystěhování postřelil ve středu agresivní dlužník ze Slezské Ostravy, je stabilizovaný. Oba utrpěli střelné poranění v oblasti bérce a oba jsou mimo ohrožení života. Informaci ve čtvrtek dopoledne potvrdila Fakultní nemocnice v Ostravě, kde jsou oba zranění hospitalizovaní.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Policisté na místě střelby

Článek

Nejzávažnější zranění utrpěl jednapadesátiletý exekutor, který měl stejně jako 37letá žena velké štěstí, že ho střela nezasáhla do životně důležitých orgánů. „Před chvílí jsem hovořil s lékařem a po včerejším ošetření nedošlo během noci k žádným komplikacím. Stav pacienta je relativně stabilizován, stále je ale ještě hospitalizován na jednotce intenzivní péče,“ uvedl náměstek ředitele nemocnice pro léčebnou péči Josef Srovnal.

Stav hospitalizované ženy – úřednice, která exekutora doprovázela – je podle něj lepší. „Je na standardní jednotce. Co se týká předpokládaného propuštění do domácího ošetřování, termín zatím nebyl stanoven,“ dodal.

Jak Novinky informovaly, incident se stal ve středu ráno. Při soudním vystěhování začal dlužník pálit z automatické útočné střelné zbraně na exekutora a jeho doprovod.

Byl to zlý člověk, popsala zastřeleného dlužníka z Ostravy místní obyvatelkaVideo: Aleš Honus, Právo

Následně ho zastřelili policisté, kteří při exekuci dělali asistenci. Vedení policie tento zákrok ocenilo za vysoce profesionální a uvedlo, že situace mohla být mnohem tragičtější, protože muž měl k dispozici další tři plné zásobníky střeliva, takže nelze vyloučit, že se na útok připravoval. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám