Hlavní obsah

Zneplatnění voleb v Krupce žádá po ODS i ČSSD, další strany se přidají

Právo, Karel Otcovský
Krupka

Návrh na neplatnost voleb v Krupce na Teplicku podala ve středu po ODS, která tak učinila v pondělí, i ČSSD. O stížnosti uvažují také Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) a sdružení Zdravá Krupka, které již iniciovalo opakování řádných voleb. Nové hlasování proběhlo na začátku května, stejně jako loni v říjnu ho však provázela podezření z kupčení s hlasy sociálně slabých voličů.

Foto: ape, Právo

Na volby v Krupce dohlížely desítky policistů.

Článek

„Sociální demokraté si v návrhu stěžují, že před volbami a v jejich průběhu docházelo k manipulaci voličů,“ řekla Právu mluvčí ústeckého krajského soudu Irena Jeřábková a připomněla, že termín na podání stížnosti na průběh voleb v Krupce končí v pátek. Soud bude mít poté 20 dnů na rozhodnutí.

„Pracujeme na kvalifikovaném a odborně hodnotném důkazním materiálu včetně výpovědí svědků, který bude mít šanci před soudem obstát,“ řekl Právu Pavel Maleček ze Zdravé Krupky.

Volby vyhrálo se ziskem 20,83 procenta uskupení ČSNS 2005 a Šance pro město dosavadního místostarosty Zdeňka Matouše, které je z uplácení podezřelé. Matouš jakékoli podezření odmítá.

ODS viní z kupčení také Sportovce pro Krupku, Suverenitu i Zdravou Krupku. Všichni se od korupčních metod, které provázely volby v podkrušnohorském městě, důrazně distancovali.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám