Hlavní obsah

Hejtman Holiš se na ustavující schůzi vzdal mandátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hejtman Zlínského kraje Radim Holiš (ANO) se ve středu v závěru ustavující schůze Sněmovny vzdal poslaneckého mandátu. Chce se věnovat regionu. V dolní komoře ho má nahradit bývalá poslankyně ANO Margita Balaštíková.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hejtman Zlínského kraje Radim Holiš (ANO) na ustavující schůzi Poslanecké sněmovny

Článek

Holiš se vzdal mandátu prohlášením na plénu. Jde o jednu ze dvou možností stanovených jednacím řádem. Holiš uvedl, že při veškeré vážnosti a respektu k výsledkům voleb se bude věnovat pouze roli hejtmana.

Hejtman Zlínského kraje ohlásil odchod ze Sněmovny už dva dny po volbách. Do dolní komory se dostal díky přednostním hlasům voličů, které ho posunuly z posledního, 22. místa kandidátní listiny na místo druhé.

Sněmovna si zvolila pět místopředsedů, Vondráček ani Okamura neuspěli

Domácí

Před čtyřmi lety se v závěru ustavující schůze vzdali mandátu hned tři poslanci - tehdejší středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO), její liberecký kolega Martin Půta (STAN) a poslanec ANO Jiří Hlavatý. Pokorná Jermanová se po nynějších říjnových volbách znovu stala poslankyní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám